снимка: Петел, архивОт утре в Гърция действат много строги антиковид ограничения,

...
снимка: Петел, архивОт утре в Гърция действат много строги антиковид ограничения,
Коментари Харесай

От утре в Гърция ковид тестовете стават задължителни за всички неваксинирани при посещения на закрито

снимка: Петел, списък

От на следващия ден в Гърция работят доста строги антиковид ограничавания, което се чака да провокира нова вълна от митинги.

Гръцкото държавно управление дава обещание понижаване на някои налози и още помощи за обществено слаби фамилии. В своята тирада в Солун при откриването на интернационалното комерсиално ревю министър председателят Мицотакис даде обещание ограничения и против високата цена на тока. Премиерът обаче беше посрещнат от многохилядна проява против прилаганата от консерваторите политика, предава Българска национална телевизия.

От на следващия ден в страната коронавирус тестванията стават наложителни за всички неимунизирани при визити на закрито. Неваксинираните чиновници в частния и държавния бранш би трябвало да показват отрицателни проби за коронавирус по два пъти седмично на работното си място. Същото се отнася за учениците.

На многохиляден митинг в Солун гърците застанаха против наложителното имунизиране, против строгите автиковид ограничения, които действително слагат под локдаун неимунизираните. Безработица, ниските заплати, високите цени на стоките от първа нужда доведоха до гнева на стачкуващите пред панаирното градче. Протестите ще продължат, безапелационни са хората.

На обичайна си тирада пред изложителите на панаира министър председателят Мицотакис изложи вероятностите пред гръцката стопанска система за идната година, като сложи акцент на помощи и ограничения за хората с ниски приходи. Правителството подтиква заетостта на младежите с помощи.

" Младите хора до 29 години на цялостен щат без предходен трудов стаж ще бъдат субсидирани от страната с 1200 евро в продължение на шест месеца. 600 ще отиват при работодателя за понижение на разноските за хонорари, а останалите 600 ще бъдат добавка към заплатата на младежите ", съобщи Кириакос Мицотакис - министър председател на Гърция.

Налагат се ограничения на надзор върху повишаването на цената на електрическата енергия.

Намалява се имотният налог, както и Данък добавена стойност за фермерите. Коригира се с два пункта корпоративния налог за бизнеса, както и данъчната тежест на артикули от първа нужда. Намаленията на налога в туризма ще разреши по-ниски цени на туристическите пакети.

От опозиционните партии разясниха препоръчаните ограничения,като " козметични промени, които няма да покачат виталния стандарт на гърците ".

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР